Zahájení nového školního roku 2013/2014

03.09.2013 10:00

A máme tady další školní rok - rok 2013/2014. Prázdniny utekly jako voda, ostatně stejně jako každý rok, a školáci i učitelé se vrátili zpátky do tříd. Pro žáky devátého ročníku to byl návrat do úplně nového prostředí - jejich třída, učebna Přírodopisu byla nově zařízena a rekonstrukcí prošla také školní zahrada, která se změnila ve velice příjemné místo k odpočinku a relaxaci, a rovněž také místo pro výuku. Na zahradě je žákům k dispozici skleník a spousta záhonů, králíkárna střídavě s jedním až dvěma obyvateli, (neboť jeden z králíčků byl zcizen, což děti samozřejmě velmi rozesmutnilo).  Dokončuje se také výukový altán.

Zahájení školního roku proběhlo netradičně, právě na nově zbudované školní zahradě. Proslov ředitelky školy a starostky města si poslechli nejen žáci se svými učiteli, ale také děti a učitelky z mateřské školky, spousta rodičů, prarodičů a mnoho dalších přítomných.

Během zahájení byly představeny nové posily učitelského sboru – Mgr. Miloslav Kolář – učitel ČJ, TV, Z a třídní učitel 6. ročníku; Kristina Salačová – učitelka VV, PČ a asistentka pedagoga

Po pronesení proslovu se žáci se svými třídními učiteli odebrali do tříd, kde byli poučeni o chování a bezpečnosti a každý se jistě rád pochlubil svými prázdninovými zážitky.

 

Kateřina Dobiášová