Workshop

27.06.2013 10:31

Dne 26. 6. 2013 proběhl v sokolovně Závěrečný workshop naší školy. Spolu s učiteli, byli hlavními pořadateli žáci 9. ročníku, kteří workshop pojali částečně také jako ukázku toho, co se za svou školní docházku naučili.

Workshop přišli navštívit nejen všichni žáci naší základní školy a děti z mateřské školky, ale také někteří rodiče a příbuzní našich žáků, řada seniorů a dalších bečovských občanů.

Tato akce byla pojata jako výstava a ukázka všech prací, plakátů, výrobků a prezentací, které vytvořili žáci naší školy především během Profesního týdne (6. – 10. 5. 2013). Část výstavy byla věnována Škole v přírodě a profesím Kuchař a Hasič – práce I. stupně, část byla věnována profesím Truhlář/tesař, Kovář, Zahradník a Elektrikář – práce II. stupně. Žáci 9. ročníku byli na svých stanovištích u jednotlivých profesí vybaveni  prezentacemi, fotografiemi a materiály z exkurzí a připraveni zodpovídat otázky příchozích návštěvníků. Po celou dobu workshopu byly promítány fotografie ze Školy v přírodě I. stupně a reprodukovaná hudba vyhrávala písně typu Kuchaři, Hasičká, Kovářská apod. Návštěvníci si mohli také prohlédnout alba s fotografiemi od roku 2004, což uvítali především starší žáci, kteří se na některých z nich našli v mnohem mladším věku. Fotografie z exkurzí žáků II. stupně do Jaderné elektrárny Temelín, Výstaviště Praha Hobby – Kreativita, Oselce – Kovářské učiliště, byly k vidění na jednotlivých noteboocích.

Občerstvení – několik druhů chlebíčků a jednohubek, zajistili žáci I. stupně navštěvující kroužek Vaření. Nad chutí pomazánek se rozplýval každý, kdo ochutnal, a děti poslouchaly samou chválu.

Workshop se zdařil. Žáci v roli pořadatelů byli spokojeni, žákům v roli návštěvníků, i ostatním příchozím se výstava také líbila, můžeme touto závěrečnou akcí tedy úspěšně uzavřít školní rok 2012/2013.