Rozsvícení vánočního stromu

04.12.2012 08:00

 

Jako každoročně, i letos se v Bečově nad Teplou konalo první adventní neděli rozsvícení vánočního stromku. První adventní neděle letos vyšla na 2. prosince.  Začátek akce byl ve 14.00 v parku před naší školou.

Návštěvníci, kteří se rozhodli sem zavítat, měli možnost si na vánočním trhu nakoupit vánoční dekorace a ozdoby, které vyrobili žáci a učitelé naší základní a mateřské školy, ochutnat sladké zákusky a cukroví, prohlédnout si betlém s živými ovečkami, v hudební škole si mohli vyzkoušet různé vánoční zvyky – lití vosku, věštění budoucnosti zpod hrníčků, házení pantoflí, krájení jablíček a také výrobu vánočních přání.

Celým odpolednem provázeli dva kouzelní andílci, kteří slibovali řadu překvapení.  Mohli jsme shlédnout pěvecké vystoupení žáků a učitelů naší školy, vystoupení žáků bečovské ZUŠ a také malých dětí s rodiči, navštěvujících mateřské centrum Cvrček. Téměř po celou dobu zněly po náměstí vánoční písně a koledy.

Velkým překvapením bylo, když mezi děti zavítal Mikuláš s anděli, kteří rozdávali spoustu sladkostí a ovoce. Nejedno zlobidlo se polekalo, když se u vánočního stromku objevili také čerti!

Když se začalo pomalu stmívat, přišel na řadu projev paní starostky , pan kněz posvětil vánoční stromek a za záře prskavek a zpěvu koledy Nesem vám noviny se náš bečovský vánoční stromek rozzářil! Byl to kouzelný okamžik, odměněný velkým potleskem přihlížejících.

Závěrem nám p. ředitelka Rudolfová poděkovala a popřála krásné svátky, nastoupil učitelský pěvecký sbor a zazpíval vánoční píseň Půlnoční od Václava Neckáře, krásný „dárek“ na rozloučenou.

Rozsvícení vánočního stromečku se letos opět krásně vydařilo, všichni odcházeli spokojeni a příjemně naladěni na nadcházející vánoční chvíle.

 

Kolektiv autorů školních novin