Objev svůj rytmus

20.11.2013 11:21

Během listopadu měli žáci 1. i 2. stupně naší školy možnost objevit svůj rytmus. Co si pod tím představit? Zkrátka a jednoduše hudebně-vzdělávací program. Jak to během „objevování rytmu“ probíhalo, vám popsal žák 7. ročníku Richard Kočí.

 

Objev svůj rytmus:

Akce s názvem Objev svůj rytmus se konala v sokolovně. Když jsme tam přišli, sedli jsme si a jeden ze dvou pánů, kteří tu byli nás vyzval, abychom se trochu protáhli. A tak jsme mrkali, luskali, tleskali, dupali a někteří, spíš některé i tančili. Potom každý z nás dostal nějaký hudební nástroj (buben, bonga, tamburína, činely, zvon atd.) – já jsem měl „šejkr“, a ten pán nás dirigoval. Na koho ukázal, ten začal hrát. Zprvu nám to moc nešlo, ale po chvíli nám to šlo už celkem dobře. Pak začal házet míčem, když dribloval, hrály bubny, když byl míč ve vzduchu hrály „šejkry“. Potom si ten pán začal házet s mojí spolužačkou Vlastou, postup byl stejný (driblování = bubny, hod = šejkry) a když jim míč spadl, tak hráli všichni jako o závod.

Poté jsme dostali takové zvláštní, i když obyčejné trubky. Měly různé barvy, každá barva měla jinou délku a vydávala jiný zvuk. S těmi trubkami jsme potom bouchali o zem a tím jsme společně zahráli třeba písničky Prší, prší, Vyletěla holubička a také Ovčáci čtveráci v podání Vlasty Tippanové. No a takhle jsme všichni hráli, učitelé s námi a šlo nám to dobře. Bylo to hezké.