Jak jsme při Pracovních činnostech vařili

25.04.2013 07:20

Pomazánky

Kája Čížek (6.)

Ve čtvrtek jsme se domluvili, že si uvaříme pomazánky. Rozdělili jsme se do 6 skupin. 2 skupiny dělali tuňákovou pomazánku a zbylé 4 hermelínovou. Na hermelínovou pomazánku jsme potřebovali: 1 Hermelín, 1 cibuli, 2 lžíce majonézy, polovinu pomazánkového másla, 1 hrst vlašských ořechů. Tak, a začalo se kuchtit. Když jsme měli pomazánky hotové, tak jsme je namazali na nakrájený rohlík a podávali všem lidem v místnosti. Všechny pomazánky byly výborné. Pak jsme uklidili a šli jsme domů. Doufám, že se vám toto vyprávění o kuchtění líbilo. Děkuji za přečtení.

 

Příprava pomazánky

Ríša Kočí (6.)

Ve čtvrtek jsme připravovali pomazánky, byly dvě na výběr - hermelínová a tuňáková.  Já s Matějem Horváthem jsme měli připravit tuňákovou. Byla velmi dobrá, ale též byla i dobrá ta hermelínová, ani příprava nebyla těžká. Jenom míchání a přidávaní surovin. Když jsme pomazánku připravili, tak jsme chodili ochutnávat k dalším dětem, co též dělaly pomazánku. Obě dvě pomazánky byly dobré a chutné. Pak jsme šli dát ochutnat také paním uklízečkám a paní ředitelce. Nakonec jsme šli umýt nádobí a prostě všechno uklidit.

 

Sloní pochoutka

Alena Olahová (6.)

S holkami jsme se domluvily, že uvaříme sloní pochoutku. Já, Markéta a Maruška jsme přinesly každá, co  jsme měly.  Já jsem měla přinést kečup a majonézu. Maruška měla přinést chilli koření a 3 cibule a Markéta měla přinést salám a kyselé okurky. Když jsme to měly připravené, tak jsme začaly vařit. První jsme si nastrouhaly do misky jemný salám. Potom jsme si nakrájely na malé kostičky okurky a cibuli. Pak jsme si vzaly jednu větší lžíci a přilily jsme dvě lžíce olivového oleje a jednu lžíci vinného octa, potom jsme osolily ,opepřily a daly jsme i to chilli koření, pak stačilo jen dát dvě lžíce kečupu a podle struktury jsme přidávaly majonézu. Když mělo být všechno, jak má, přišly paní uklízečky a ochutnávaly. No nevím, co si myslely, ale já si myslím, že se nám to docela povedlo.

 

Vaření

Míša Ivaniczová (6.)

Jako vždy ve čtvrtek vaříme saláty a pomazánky. Nevaříme nic jiného, protože nemáme žádný prostor ani dostatek sporáků, na kterých bychom mohli vařit třeba polívku nebo omáčku. Já a moje skupina, tzn. Vlasta, Maruška, Alena a já jsme vařily hermelínovou pomazánku. Naše pomazánka se skládala z česneku, cibule, hermelínu, majonézy, pomazánkového másla. Také jsme potřebovaly sůl a pepř na dochucení. Ostatní spolužáci připravovali tuňákovou pomazánku. 

 

Vaření

Míra Papoušek (6.)

Vařili jsme hermelínovou pomazánku, jiní žáci dělali rybí pomazánku. Byli jsme rozděleni do několika skupin.

Paní učitelka nám nejdřív rozdala, co k tomu potřebujeme, dala nám recept a začali jsme vařit.

Nejdřív jsme nastrouhali hermelín, potom jsme přidávali pomazánkové máslo a majolku, rozkrájeli jsme cibuli nadrobno a míchali jsme. Potom jsme pomazánku mazali na rohlíky a ochutnávali. Nakonec jsme začali uklízet a mýt nádobí.

 

a takhle nás to bavilo....